basispagina

Coteaux d'Aix en Provence, Domaine de Trevallon, 1993


Ruby heldere, doorschijnend, licht bruin (of oranje) rand.
Een interessante neus, met tonen van rode biet, specerijen en rood fruit (met een zoetje?). Zeer fris met de juiste zuurgraad.
Na walsen een zeer complexe neus van zwart fruit, kreupelhout en tertiaire geuren van zoethout, wild, leer, zwarte truffel gerookt vlees,
In de mond veel frisheid, bijna citroenachtige zuurgraad, peperige kantjes maar ook bittere chocolade.
Algemene indruk van een grote wijn, sprakeloos. Voor een wijn van meer dan 19 jaar. Een grote wijn.
Het is een wijn met de vrijgevigheid, de diepte van smaak en structuur die het heel spannend maakt.
Toch wel erg rijp. Het is nu zo ongeveer aan het begin van de vergrijzing. Zoals we altijd geleerd hebben. Wijnen moeten rijpen. Vroeger wist men niet beter.
Deze wijn samen met de geur van de wijnkelder in de oude kijk in ’t jat-straat van Domien Beeres van vroeger. Daarbij het kakkineuze geleuter van Domien maken dit weer tot een plezierige herinnering.

 

 

 

tervallon